‘Bast tegen bast’

Hanneke van Eijken is als Utrechtse dichteres lid van het Utrechtse Stadsdichtersgilde en heeft twee goed ontvangen dichtbundels op haar naam staan. Speciaal ter gelegenheid van de campagne van ‘Bescherm het bos, adopteer een boom’ schreef zij het gedicht ‘Bast tegen bast’.
Als vertegenwoordiger van het Stadsdichtersgilde droeg Hanneke dit gedicht voor tijdens de aftrap van de campagne op 25 maart.

Als campagneteam zijn we erg blij met de steun van het Stadsdichtersgilde en met de bijdrage van Hanneke van Eijken in het bijzonder. Niet alleen adopteerde het Stadsdichtersgilde als eerste adoptant een boom en schreef Hanneke speciaal een gedicht voor de campagne, tijdens de campagne mogen we het gedicht van Hanneke in onze uitingen gebruiken. Ook ontvangen de adoptanten een link naar een pdf van het gedicht, die gedownload en desgewenst uitgeprint kan worden.

Klik op de afbeelding hieronder en lees hier de schermversie van het gedicht.

Hanneke van Eijken

Het Parool: ‘Van Eijken blinkt uit in het tonen van de kwetsbaarheid van de dingen’ (…) ‘Aaibaar vocabulaire, maar je voelt de onderhuidse dreiging’.

Van Hanneke van Eijken zijn de volgende twee dichtbundels verschenen:

  • Papieren veulens, 2016
  • Kozijnen van krijt, 2018

Lees hier meer over Hanneke van Eijken.

Foto: Rob Huibers

Share This