Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Earth Day Run Utrecht

28 maart 2020|19:30 - 21:30

€25,

Earth Day Run

Rennen voor meer bos!

Zaterdag 28 maart is het weer Earth Hour! We doen dan één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de impact van klimaatverandering op de natuur. Samen met WWF-ambassadeur Harm Edens zetten we Stadhuisplein in Utrecht op zwart.

Earth Hour Run
Zaterdag 28 maart is het weer Earth Hour! We doen dan één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de impact van klimaatverandering op de natuur. Dit jaar organiseren we tijdens Earth Hour de allereerste Earth Hour Run. Wat gaan we doen? We gaan in het donker, langs de grachten van Utrecht 1km (kids), 5km of 10km rennen. Waarom? Om de bossen te beschermen! Want bossen zijn een belangrijke bondgenoot in de strijd tegen klimaatverandering. Nu verdwijnen er nog per minuut 30 voetbalvelden aan bos! Dit rampzalige proces dendert maar door, met een nog snellere opwarming van onze aarde en een nog groter verlies van biodiversiteit als gevolg. Op het moment is dit probleem extra zichtbaar geworden door de heftige bosbranden in Australië. Het goede nieuws: wij kunnen hier iets aan doen. Door de bodem te herstellen en bomen aan te planten. Zo brengen we wereldwijd bossen terug. Daarom vragen we jou om zaterdag 28 maart mee te rennen en zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Schrijf je in : wwf.nl/run

Earth Hour Festival
Ook als je niet gaat hardlopen kun je genieten van een leuk en divers programma rondom de Earth Hour Run. Er is voor jong en oud van alles te beleven rondom het thema natuur, bossen en klimaat. Verder zijn er activiteiten voor kids, lekkere (live)muziek en we zoomen in op hoe jij je steentje kunt bijdragen.

Gegevens

Datum:
28 maart 2020
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€25,
Site:
//www.wwf.nl/activiteiten/earth-hour-run

Locatie

Stadhuisbrug Utrecht
Stadhuisbrug
Utrecht, Nederland