Geslaagd Bomendiner op Koningshof

Vrijdag 8 juni was het zo ver: het Bomendiner in Koningshof. In een prachtige setting tussen de groenten en kruiden in de kassen van Koningshof kregen de 50 deelnemers een heerlijk vegetarisch driegangenmenu voorgezet door koks Jan (van Troost en Proost) en Rutger.

Video gemaakt door Antonio Railaf Zuniga.

Voorafgaand aan het diner nam een aantal deelnemers deel aan de korte rondleiding op Amelisweerd onder leiding van Vriend van Amelisweerd Jos Kloppenborg.

Akke Bink, een van de initiatiefnemers van Koningshof, vertelde ter inleiding van het diner over de geschiedenis en achtergrond van dit bijzonder stadstuinbouwproject op Maarschalkerweerd.

Tijdens het diner was er een intermezzo met dichter Hanneke van Eijken, lid van het Utrechtse Stadsdichtersgilde. Zij droeg voor uit eigen werk, met als afsluiter het speciaal voor de campagne Bescherm het bos geschreven gedicht ‘Bast tegen bast’.

De deelnemers vormden een gemêleerd gezelschap van jong en oud dat genoot van het heerlijke eten, de gesprekken, de gezelligheid en het geboden vertier. Wij hopen natuurlijk dat ook zij weer een rol spelen bij het verder vertellen van het verhaal van Amelisweerd.

Met dank aan iedereen die geholpen heeft het bomendiner tot een succes te maken!

Share This