Zondagmiddag 25 maart was het zo ver: de aftrap van de campagne ‘Bescherm het bos, adopteer een boom’. Tien eerste adoptanten, hun aanhang, andere belangstellenden en de pers hadden zich verzameld in de strook bos langs de A27 in het Markiezenbos. Onder muzikale begeleiding van de Utrechtse muzikant Florian Wolff met zijn Green Machine kwamen alle tien eerste adoptanten aan het woord en kregen als bewijs van hun adoptie een adoptiecertificaat uitgereikt. Hanneke van Eijken, lid van het Stadsdichtersgilde, had speciaal voor de gelegenheid een gedicht geschreven: Bast tegen bast. Na haar kwamen de andere adoptanten aan het woord, vertegenwoordigers uit alle hoeken van de Utrechtse samenleving:

Jos Kloppenborg – Vrienden van Amelisweerd
Peter Polder & Yvonne Timmermans – GroenFront!
Judith Scherrenberg – Buurtschap Amelisweerd-Rhijnauwen
Pepijn Zwanenberg – Groen Links Utrecht
Mieke Baldé – tuinder op biologische tuinderij De Volle Grond, vertegenwoordiger van de ondernemers op de landgoederen:
Tuinderij De Volle Grond, Bloemkracht8, Tuinderij Amelis’Hof, de Veldkeuken, MOA | Museum Oud Amelisweerd, boerderij De Zonnewijzer, Stayokay Utrecht/Bunnik, Theehuis Rhijnauwen
Maarten van Heuven – Partij van de Dieren Utrecht
Sterre Westenbrink en Saree Geurts –  Studentenvereniging STORM
Zita Veugen en Carmen Heijligers – Green Office Utrecht Hogeschool Utrecht

Vincent Bijlo, cabaretier en columnist sloot de rij van adoptanten op geheel eigen wijze af met een gedicht met als boodschap: weg met die weg.

In het slotwoord riep Marijke van Zoelen, lid van het campagneteam, op om het verhaal over het bos verder te verspreiden om er zo voor te zorgen dat alle 511 bedreigde bomen geadopteerd worden.

Foto: Rob Huibers.

 

Share This